Webshop

STONE heeft diverse publicaties uitgebracht die u kunt bestellen (zo lang de voorraad strekt). Hieronder vindt u een overzicht van de publicaties met prijzen exclusief verzendkosten.

Wilt u bestellen? Stuur dan een mail aan STONE  

↑ Terug naar index

Erfbeesten (boekje, 2019)

€ 9,95 (excl. verzendkosten)

auteurs: STONE                                          

 

Op (boeren)erven waar steenuilen broeden komen ook veel andere interessante dieren voor. Erfbeesten is een boekje over deze dieren en hun relatie met steenuilen. Sommige staan op de prooilijst, zoals muizen, regenwormen en meikevers, voor andere - zoals de bosuil en de steenmarter - moet de steenuil zelf op zijn hoede zijn. Kauwen en holenduiven concurreren om nestplaatsen en kerkuilen en torenvalken delen de voorliefde van steenuilen voor muizen. In totaal passeren 26 soorten de revue. Interessante wetenswaardigheden worden gecombineerd met informatie over wat u kunt doen om het uw erfbeesten naar de zin te maken. Gelardeerd met een sausje humor; lezen moet immers ook leuk zijn. De prachtige foto’s maken het boekje niet alleen een genot om te lezen, maar ook een lust voor het oog.

↑ Terug naar index

Zoekkaart Erfbeesten

€ 1,50 (excl. verzendkosten)

De Zoekkaart Erfbeesten is i.s.m. Staring Educatie ontwikkeld voor de (erf)jeugd, die op zoek kan gaan naar de dieren uit het boekje Erfbeesten. Leuk om samen met het boekje te bestellen!

Dubbelzijdig op stevig papier.

    

↑ Terug naar index

Tijdschrift Uilen

Het informatieve, rijk geïllustreerde jaartijdschrift van de gezamenlijke Nederlandse uilenwerkgroepen.

klik hier voor meer (bestel)informatie

 

↑ Terug naar index

Brochure Steenuil

€ 2,- (excl. verzendkosten)  

In het voorjaar van 2015 heeft STONE een prachtige, nieuwe brochure uitgegeven. 'STEENUIL' is een informatief boekje over de Steenuil, onderzoek en bescherming. In 2021 verscheen de tweede, licht herziene druk.

  

klik hier voor de gratis pdf -versie

↑ Terug naar index

Muizendeterminatiekaart

€ 2,- (excl. verzendkosten)

De muizendeterminatiekaart is een handig, tweezijdig bedrukte geplastificeerde kaart op A4-formaat om in het veld de belangrijkste muizenprooien in steenuilennesten snel op naam te brengen. Een kont-met-staart volstaat om de juiste eigenaar te determineren.

Ook zeer geschikt als placemat voor op de ontbijttafel Knipogen

      

↑ Terug naar index

't Steenuiltje (boekje, 2012)

€ 5,- (excl. verzendkosten)

 auteurs: STONE     

 

't Steenuiltje is speciaal geschreven voor jeugdige (steenuilen)liefhebbers, maar wordt ook zeer gewaardeerd door volwassen lezers. U kunt enkele pagina's van het boekje hier inzien.

Laatste exemplaren, wees er snel bij!

↑ Terug naar index

De Steenuil (boek, 2011)

HELAAS .... UITVERKOCHT

auteurs: Ronald van Harxen & Pascal Stroeken

 

Heb je het over de steenuil, dan heb je het dus ook over mensen. Tijdens hun onderzoek hebben de auteurs talloze mensen ontmoet die ‘iets hebben’ met de steenuil. Boeren en buitenlui bij wie hij op het erf broedt, enthousiaste kinderen die meehelpen met het ringen, vrijwilligers die nestkasten ophangen: allemaal zijn ze belangrijk voor de bescherming en het voortbestaan van deze prachtige vogel. Hun portretten en verhalen in combinatie met de onderzoeksresultaten maken dat De steenuil een intrigerend boek is voor iedereen die meer wil weten over deze unieke vogel.

lees meer informatie over het boek

 

 

↑ Terug naar index
Doelstelling STONE:
“De belangenbehartiging van de Steenuil in het algemeen en het bevorderen van het onderzoek en de bescherming van de Steenuil in het bijzonder.”
STONE
Steenuilenoverleg Nederland