Agenda

Steenuilencams online

zondag 01 maart

Beleef de Lente gaat 1 maart weer online. Tot die tijd zijn de webcams bij de Winterswijkse steenuilen hier te bekijken. De stream werkt helaas niet in Chrome en Firefox, wel in Explorer, Safari en Edge.

Veel kijkplezier!Certificering steenuilenringers

zaterdag 21 maart

 

AFGELAST

Op zaterdag 21 maart 2020 organiseert STONE in samenwerking met het Vogeltrekstation (VT) in Culemborg de jaarlijkse certificeringsbijeenkomst voor steenuilenringers. Tijdens deze bijeenkomst ligt de focus op het ringwerk als onderdeel van het steenuilenonderzoek. Aan bod komen alle aspecten van het reproductieonderzoek, maar ook de invoer van nestgegevens in Nestkaart en de export van gegeven naar Griel. Er is plek voor ongeveer 20 deelnemers.

Steenuilenringers waarvan dit jaar de certificering verloopt krijgen voorrang. Onze certificeringsdag telt als een praktijkbijeenkomst en het bijwonen ervan verlengt de certificeringsstatus van een ringer met drie jaar. Aanmelden kan op de website van het VT.  Vlaamse Steenuilendag

zaterdag 03 oktober

Op zaterdag 3 oktober 2020 organiseert onze Vlaamse zusterorganisatie de jaarlijkse contactdag. Dit maal in Lubbeek, nabij Leuven. Meer informatie later dit jaar.Landelijke Steenuilendag 2020

zaterdag 10 oktober

Noteer alvast in uw agenda: op zaterdag 10 oktober 2020 organiseert STONE de tweejaarlijkse Landelijke Steenuilendag, in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Uiteraard gaan we weer een boeiend en afwisselend programma samenstellen. Heeft u tips? Laat het ons weten op stone@steenuil.nl Nadere informatie in de loop van 2020. Petitie Vogels vrij!

donderdag 15 oktober

Roofvogels en uilen horen niet in een kooi of volières en zouden niet op commando “kunstjes” moeten doen om toeschouwers te vermaken. Het spreekwoord “zo vrij als een vogel” zou naar onze mening ook voor roofvogels en uilen moeten gelden.

Teken de petitie Vogels vrij!Doelstelling STONE:
“De belangenbehartiging van de Steenuil in het algemeen en het bevorderen van het onderzoek en de bescherming van de Steenuil in het bijzonder.”
STONE
Steenuilenoverleg Nederland