Nieuws

STONE 25

woensdag 19 oktober

STONE viert in 2022 zijn 25-jarig bestaan! Op 8 maart 1997 kwamen op initiatief van Hein Bloem, Ronald van Harxen en Pascal Stroeken 19 steenuilenonderzoekers uit heel Nederland en vertegenwoordigers van Vogelbescherming en Sovon bij elkaar in Arnhem. Het Steenuilenoverleg Nederland, kortweg STONE, zag het levenslicht. STONE groeide in de jaren daarna uit tot de landelijke organisatie voor onderzoek en bescherming van steenuilen.

Wat heeft 25 jaar STONE opgeleverd? Om hierop terug te kijken én vooruit te blikken, organiseren we op vrijdag 3 februari 2023 een symposioum en op zaterdag 4 februari 2023 een speciale jubileum editie van onze Landelijke Steenuilendag, met tal van boeiende bijdragen over steenuilenbescherming en -onderzoek. Uiteraard houden we u hiervan op onze website (agenda) en in de nieuwsbrief op de hoogte. Wordt vervolgd!



Living Planet Report schetst somber beeld

dinsdag 11 februari

Onlangs presenteerde het Wereld Natuur Fonds het nieuwe Living Planet Report met de ondertitel 'natuur en landbouw verbonden'. 


Teken petitie 'Vogels vrij'

zondag 05 januari



Nieuws archief >
Doelstelling STONE:
“De belangenbehartiging van de Steenuil in het algemeen en het bevorderen van het onderzoek en de bescherming van de Steenuil in het bijzonder.”
STONE
Steenuilenoverleg Nederland