Steenuilenvrijwilliger 2016

vrijdag 11 november

Sinds 2014 zet STONE tweejaarlijks een Steenuilenvrijwilliger in het zonnetje vanwege bijzondere verdiensten voor de bescherming van en onderzoek aan steenuilen. Op de Landelijke Steenuilendag, op 29 oktober 2016 te Wageningen, werd bekend gemaakt wie tot de tweede Steenuilenvrijwilliger was verkozen. Dit maal viel Ben Nijeboer uit Rijssen de eer te beurt.

Ben is unaniem voorgedragen door zijn steenuilenmakkers uit regio Twente. Hij is al jarenlang een onvermoeibare en enthousiaste steenuilbeschermer in west-Twente, sterk gericht op samenwerking. Ben betrekt graag het publiek bij zijn uilenwerk, jong en oud. Als ervaren ringer is Ben in grote delen van west-Twente inzetbaar als steenuilenringer, ook buiten zijn thuisregio: het werkgebied van de uilenwerkgroep Katoelenkiekers (omg. Wierden, Rijssen, Almelo). Ben heeft in de periode 2010-2015 bijna 10% van alle geringde steenuilen in Nederland op zijn naam staan.

Het blijft niet alleen bij ringen: Ben werkt samen met de leden van Katoelenkiekers aan optimale integratie van ringonderzoek en broedbiologisch onderzoek, waarbij het invullen van broedgevallen op Sovon Nestkaarten een belangrijke rol speelt. 

Kortom, Ben is verdiend uitgeroepen tot Steenuilenvrijwilliger 2016. Naast een oorkonde heeft Ben een prachtige, speciaal voor hem gemaakte tekening ontvangen (met daarop een paartje steenuilen) van de hand van Jos Zwarts.

Kijk hier voor de presentatie van de bekendmaking op de Landelijke Steenuilendag.

  

< Terug naar overzicht

Doelstelling STONE:

“De belangenbehartiging van de Steenuil in het algemeen en het bevorderen van het onderzoek en de bescherming van de Steenuil in het bijzonder.”
STONE
Steenuilenoverleg Nederland