In memoriam Chris Klok

dinsdag 03 januari

 

Bedroefd namen wij kennis van het overlijden van Chris Klok, actief (steen)uilenbeschermer binnen de IVN-afdeling / uilenwerkgroep Haaksbergen en STONE.

 

 

Chris Klok

               * 25-12-1947                                                                       16-12-2016

 

 

Chris was vele jaren lid van de IVN-afdeling Haaksbergen waar hij de laatste jaren werkte als coördinator van de vogelwerkgroep, met name de uilen waren hem lief.
 Hij was een initiator en organisator en werd geroemd om zijn adequate aanpak en werkwijze. Of het nu het bouwen, plaatsen, controleren of schoonmaken van de nestkasten was of het ringen van de uilen, overal deed hij aan mee.  Het verwerken van de verzamelde gegevens in verslagen vond hij heel belangrijk. Digitale nestkaarten invullen was voor hem een must, hoe eerder het verwerkt werd hoe beter. Hetzelfde gebeurde met de gegevens van zijn ringprojecten. Het kon in zijn ogen niet dat een vogel met een ring door derden gevonden werd en dat deze nog niet gemeld was in Griel, de database van het vogeltrekstation. Dat was zijn eer te na.

Hij heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten in de regio Haaksbergen, Twente, provinciaal en zelfs landelijk binnen Stone en de ringersvereniging. Voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid zijn wij Chris heel dankbaar. Wij zullen zijn aanwezigheid, positivisme en enthousiasme missen.

Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte met dit grote verlies.

  

Albert Stevens en Friso Koop, namens de steenuilenwerkgroepen regio Twente

bestuur STONE Steenuilenoverleg Nederland

 

 

 

 

 

 

< Terug naar overzicht

Doelstelling STONE:

“De belangenbehartiging van de Steenuil in het algemeen en het bevorderen van het onderzoek en de bescherming van de Steenuil in het bijzonder.”
STONE
Steenuilenoverleg Nederland