Agenda

Certificering steenuilenringers 2018

zaterdag 17 maart

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert STONE in samenwerking met het Vogeltrekstation (VT) in Culemborg de jaarlijkse certificeringsbijeenkomst voor steenuilenringers. Tijdens deze bijeenkomst ligt de focus op het ringwerk als onderdeel van het steenuilenonderzoek. Aan bod komen alle aspecten van het reproductieonderzoek, maar ook de invoer van nestgegevens in Nestkaart en de export van gegeven naar Griel. Aan het einde van de dag wordt de kennis getest met een quiz! Er is dit keer beperkt plaats, voor maximaal 15 deelnemers.

Steenuilenringers waarvan dit jaar de certificering verloopt krijgen voorrang. Onze certificeringsdag telt als een praktijkbijeenkomst en het bijwonen ervan verlengt de certificeringsstatus van een ringer met drie jaar. Aanmelden kan via de website van het VT. Let op: er zijn nog maar enkele plaatsen vrij.Beleef de Lente 2018

zondag 18 februari

Op zondag 18 februari 2018 gaat editie 12 van Beleef de Lente weer online! Natuurlijk is ook dit keer - voor het twaalfde jaar op rij - publiekslieverling de steenuil weer van de partij. Net als vorig jaar brengen de cams op de locaties Winterswijk en Dongen het liefdes- en gezinsleven van de steenuilen 24/7 in beeld. Tot 18 februari kunt u nog nagenieten, of voorpret hebben, met de beelden uit 2017.Doelstelling STONE:

“De belangenbehartiging van de Steenuil in het algemeen en het bevorderen van het onderzoek en de bescherming van de Steenuil in het bijzonder.”
STONE
Steenuilenoverleg Nederland